Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Elämäni aikaa on nyt Ruuhkavuosikertaa

Blogin nimenvaihdos on muhinut mielessäni jo hetken. ELÄMÄNI AIKAA valikoitui aikoinaan nimeksi monestakin (hyvästä) syystä, ja vaikka edelleen koen, että vietetyt vuodet ovat olleet sitä elämäni aikaa, koen myös, että nyt on hyvä ottaa askel eteenpäin.

Tuossa muutamaa viikkoa takaperin säntäsin kesken ruuanlaiton apteekista hakemaan beetasalpaajaa, kun kesken ruuanhämmenyksen alkaneet lisälyönnit tuntuivat jo kurkussa asti. Farmaseutti siinä kyseli niitä näitä, ja kun tulin maininneeksi lapseni (2v1kk ja pian 6kk), kysäisi hän vielä, että miten on mennyt kahden pienen kanssa. No hyvin, totesin, mitä nyt välillä täytyy sännätä apteekista hakemaan vähän beetasalpaajaa. Silloin tajusin, että kyllä tässä totta vie niitä ruuhkavuosia nyt taidetaan elellä ihan täydellä tohinalla. Tästä siis blogini uusi nimi.

Blogia melkein kaksi vuotta sitten aloitellessani ajattelin kirjoittelevani niitä näitä elämästä, lapsiarjen ollessa vain pieni osa koko sisältöä. No, tuli korona ja tuli toinen lapsi, joten ei sitä ihan kamalasti muuta kirjoitettavaa tunnu olevan. Rehellisyyden nimissä kuitenkin myös koen, että tästä kaikesta tällä hetkellä kaikkein mieluiten kirjoitankin – tyhjästä kun on nähkääs vähän paha nyhjäistä 😁

Monta kertaa olen miettinyt, kuinka haluaisin jakaa myös pienempiä ajatuksia ja ideoita alkamatta kuitenkaan täysin ns. instabloggaajaksi – nautin kaikkein eniten pitkien pohdiskelevien tekstien tuottamisesta, mutta toisaalta kun tämä arki tarjoilee jatkuvasti kaikenlaista pientäkin jaettavaa. Niinpä päätin, että jatkossa yhdistän nämä kaksi. Jatkossa minut löytää siis myös Instagramista blogin viralliselta sivulta, Facebookista sekä tietysti täältä blogista, joka ei tule katoamaan mihinkään. Instagramin ei ole tarkoitus siis missään tapauksessa syrjäyttää tätä hengentuotostani, vaan toimia lähinnä kanavana sellaiselle sisällölle, joka tuntuu liian pienimuotoiselta blogipostauksena jaettavaksi.

Blogin sisältö pysyy ennallaan ja pidätän yhä oikeuden kirjoittaa melkein mistä tahansa. Instagram-tilin perustamiseen ajoi oikeastaan jo kauan aikaa muhinut ajatus siitä, että haluaisin jakaa lapsiarkea tietynlaisesta näkövinkkelistä käsin. Minun ja mieheni elämäntilanne on reilussa kahdessa vuodessa kokenut aivan mielettömän mullistuksen sikäli, että tuossa ajassa olemme muuttaneet kerrostalosta rivitaloon, saaneet kaksi lasta ja hyvästelleet ne ajat, jolloin oli taloudellisesti mahdollista shoppailla viikonloppuruuat Stockan Herkussa (no nykyään edes siellä K-marketissa). Reilu vuosi sitten mieheni hyppäsi sairaanhoitajan ammatistaan opiskelemaan ja minä olen ollut suurimman osan ajasta äitiyslomalla, joten lienee itsestään selvää, että tässä on tullut tarpeelliseksi hieman tarkastella kulutustottumuksiaan. Etenkin, kun yritämme tässä kaiken lomassa saada hieman sukanvarteen omakotitalohaavetta ajatellen. Samaan aikaan koronapandemia pakotti meidätkin kotiin myös vapaa-ajalla, ja koenkin, että kulunut 1.5 vuotta on toiminut sikälikin erittäin tärkeänä ajanjaksona, että se on pakottanut ikään kuin arvottamaan vapaa-aikaansa uudelleen. Tai ainakin keksimään sille vaihtoehtoisia viettotapoja. Tiukimpien rajoitusten aikana ei shoppailtu eikä huviteltu kodin ulkopuolella – mikä kullanarvoinen ulkoinen pakote meille juuri tässä tilanteessa tuo oikeastaan lopulta olikin!

Omalla kohdallani siis tämä kaikki on saanut aikaan sen, että olen vääjäämättä pohtinut enemmän kulutustani, ruuan hävikin minimoimista ja alkanut ylipäätään ajatella säästäväisemmin asiassa kuin asiassa. Lisäksi kiireinen arki kahden pienen lapsen kanssa pakottaa työstämään kaiken aikaa ratkaisuja, joiden myötä elämä helpottuisi edes hieman. Olenkin huomannut, että erittäin monessa asiassa näillä kahdella seikalla on yhteisiä leikkaamispisteitä – ajan ja rahan säästämisellä siis. Kukapa ei haluaisi, että arki olisi mahdollisimman sujuvaa, ja että rahaa jäisi mahdollisimman paljon käytettäväksi sellaiseen, mikä oikeasti on mielekästä, oli se sitten säästäminen, huvittelu tai ihan mikä tahansa. Tämä on siis yksi näkökulma, josta haluan alkaa blogini instagramsisältöä tuottaa. Kaikenlaiset life hackit arkeen, hävikkiruuan minimointi, tavoitteellinen säästäminen, lapsiperhearjen sujuvoittaminen. Näiden lisäksi jaan toki tavan arkea, ihania pieniä hetkiä ja niitä hiukan karmeampiakin – kaikkea sitä, mikä elämään kuuluu, mutta ehkä hieman erilaisella otteella kuin omalla henkilökohtaisella tililläni.

Blogin parissa siis asiat pysyvät ennallaan, mutta mikäli edellä mainitut aihepiirit yhtään kolahtavat, suosittelen ottamaan seurantaan myös blogini virallisen instagram-sivun. Sisältöä on tulossa, ideoita on vaikka muille jakaa! 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: